Черно-бяла и цветна фотография

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  2-6-2020
  •  186

Автор:Димитър Минков
Издателство:Наука и изкуство
Страници:245
Корици:Твърди
Година:1957
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Мн. Добро
Отлично запазена книга.

В ръководството са разгледани фотографската апаратура, снимачната техника, лабораторната обработка и копирването на позитива при черно-бялата и цветната фотвграфия.

Книгата е предназначена за напреднали фотолюбители. Може да бъде полезна и на фотографи-професионалисти.

ПРЕДГОВОР
Фотографията се е внедрила в целокупния съвременен живот и е станала негова важна съставка. Книгопечатането в многобройните му разновидности — вестници, списания и книги, всички научноизследователски работи — от снимките на загадъчните звездни мъглявини до наблюденията под електронен микроскоп, както и всекидневните нужди на здравеопазването, промишлеността и още много други придобивки на цивилизацията се обслужват от фотографията. Да споменем и милионите фотолюбители с техните семейни, приятелски, спортни и други снимки. А като прибавим и киното, което е една усложнена разновидност на фотографията, нейното значение става първостепенно.

И у нас през последните години се разви твърде много професионалната и любителската фотография. А наше, българско ръководство не е издавано отдавна. За да се запълни поне в най-скромен размер липсата на фотокнижнина, ние предлагаме нашето ръководство по черно-бяла и цветна фотография. Постарали сме се на възможно по-достъпен език да предадем най-общите и най-необходими фототехнически сведения на съвременното им равнище. Обаче заради пълнотата на изложението не сме изоставили някои по-трудно усвоими научни обяснения, които фотографът трябва да знае, за да върши правилно своята работа. Защото целта и на най-скромното популярно-техническо ръководство е да издигне научната подготовка на своите читатели. Материалът е разработен така, че да ползува фотолюбители, а отчасти и професионалисти. Това се налага и от факта, че са изчерпани всички български ръководства по фотография, та следва да се задоволят нуждите на широк и разнообразен по подготовката си читателски кръг.

София, април 1957 г. Д. Минков


1-Черно-бяла-и-цветна-фотография
Категория › Хоби

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.